• Voor verzending hergebruik ik de verpakkingsmaterialen, dit voor een beter milieu.
 • ivm de Paranormaal Alternatief beurs, sluit ik dit weekend tijdelijk de webshop ivm shopupdates
Home » RaïdaTherapyCreation » Reflexologie » Reflexologie uitleg

Reflexologie

 

 

Meer harmonie en balans in je lichaam nodig?  Heb je wel eens aan reflexologie gedacht?

Met deze drukpuntmassage onder je voet of in je hand, die via de energiebanen (zones) weer blokkades oplossen, geeft de harmonie weer terug in je lichaam. Zodat de energiestroom weer wordt bevorderd en de algehele gezondheid wordt verbeterd. De voeten en handen worden gezien als de spiegels van het lichaam.

De rechterkant van het lichaam, komt overeen met punten in je rechtervoet, en je linkerkant van je lichaam komt weer overeen met punten in je linkervoet. Ziekten of onderliggende problemen komen door de gevoeligheid onder de voeten tot uiting. Hierdoor hersteld het zich het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 

Wat kan reflexologie voor jou betekenen?

 • Meer energie
 • Diepe ontspanning
 • Minder hoofdpijn
 • Minder spanningen
 • Loskomen van emoties
 • Verminderen van angst
 • Beter slaapritme (algehele nachtrust of in slaap komen)
 • Verbeterde stofwisseling
 • Balans in hormoonstelsel (overgang, PMS, kinderwens)
 • Meer veerkracht
 • Verbetering bij burn-out klachten
 • Minder stress
 • Preventie (voorkomen van klachten)

 

Reflexologie is een holistische geneeswijze dit betekent dat de mens als geheel wordt gezien, lichaam, ziel en geest. Als het een niet in balans is, uit het zich in het ander, omdat dit onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Ik werk in combinatie met mijn andere holistische geneeswijzen, dus ook met Reiki, Aromatherapie en evt. Edelsteentherapie, dit om de werking te versterken.

 

Wat gebeurt er tijdens een reflexologiebehandeling?

Na een intake bij de eerste afspraak, of een kort gesprek over een voorgaande ervaring, krijg je zo nodig even een mogelijkheid om je voeten op te frissen, dit is om de ‘vuile’ energieën eraf te spoelen, de voeten wat zachter te maken zodat ik beter bij de drukpunten kan komen, maar dit heeft uiteraard ook met hygiëne te maken. Dan neem je plaats op de behandeltafel in een ontspannen lighouding. Dan worden de voeten met een heerlijke essentiële olie ingesmeerd die ik samenstel aan de hand van de intake. Hierna ga ik eerst aan de slag met de rechtervoet, gevolgd door de linkervoet, Tijdens de behandeling wordt er zo min mogelijk gesproken, dit omdat er met intentie en aandacht aan de behandeling wordt gewerkt.

Als afsluiting worden beide voeten even ingepakt, krijg je de gelegenheid om even uit te rusten en krijg je een glas water aangeboden.

Omdat er veel afvalstoffen verwerkt worden adviseren we veel water te drinken na de behandeling en zul je vaak naar t toilet moeten, dit is juist een goede werking!

Ook kun je tijdens de behandeling al tintelingen, loomheid, kou of warmte ervaren, en na de behandeling kunnen er reacties komen zoals vermoeidheid, hoofdpijn, emotie, duizelingen of een verergering van je klacht. Deze bijwerking is vaak van korte duur en betekent dat je lichaam meteen in actie komt om zichzelf te herstellen.

Door korte impulsen met een speciale druk van de duimen en vingers af te wisselen met ontspanningstechnieken kan dit een heerlijke weldadige ervaring zijn.

 

Hoeveel behandelingen?

Een eerste afspraak duurt met het intakegesprek ongeveer anderhalf uur.

Elke opvolgende behandeling duurt ongeveer een uur.

Vaak zijn er tussen de 3 – 6 behandelingen nodig, voor er verbeteringen merkbaar zijn dit is verschillend per persoon, en hoe het lichaam reageert op de behandeling.

Op basis van de klachten, kan er indien nodig, een behandelplan worden opgesteld in overleg met de klant. Sommige klanten merken na een eerste of tweede behandeling al een reactie, en sommige pas bij de achtste behandeling.

Reflexologie is een intieme behandeling, waarbij vertrouwen en geheimhouding een belangrijke rol spelen. Alle informatie wordt met discretie behandeld.

 

Behandeling aan huis?

De voetreflex behandeling kan in het comfort van uw eigen huis worden gedaan, hierbij is wel een vereiste dat er ruimte genoeg is om de behandel tafel uit te kunnen klappen en er een werk kruk achter geplaatst kan worden dus zeker een ruimte van 2.5 meter.

Andere optie is dat bij mij thuis een behandeling gegeven kan worden.

Een andere locatie is in overleg.

 

Wanneer geen reflexologie behandeling?

Wees je ervan bewust dat reflexologie bij ernstige ziekten, geen directe genezing kan brengen.

Dat is aan de behandelend arts om te besluiten of een reflexologiebehandeling kan worden gegeven, naast de bestaande behandelingen.

Dit omdat bepaalde lichaamsprocessen op gang zouden kunnen komen, waardoor ziekte kunnen worden verergeren of verspreiden.

Er zijn een paar uitzonderingen wanneer ik géén behandeling aanga, dit is bij:

 • Bij besmettelijke huidziekten, (bijvoorbeeld bepaalde soorten van eczeem)
 • Infectieziekten (koorts, griep, steenpuisten)
 • Bij hartkwalen, nierziekten of andere aandoeningen aan organen.
 • Bij bepaalde botziektes, waarbij botweefsel is aangetast, beschadigingen aan pezen, banden of spieren (dan kunnen namelijk de reflexzones niet worden bereikt)
 • Niet bij trombose
 • Bij een vrouw die in haar eerste 4 maanden van haar zwangerschap zit (in deze periode nestelt je kindje nog in de baarmoeder, en dit proces mag niet onderbroken worden.!
 • Na orgaantransplantatie
 • Bij (ex-)kankerpatiënten (Het lymfestelsel wordt namelijk gestimuleerd door reflexologie en kankercellen kunnen mogelijk via de lymfevaten door t lichaam worden verspreid)
 • Vlak nadat er eten is genuttigd (Dit kan misselijkheid geven, of slaperig worden van de klant)

Bij enige twijfel ga ik niet over op behandeling!

 

Anamnese

Bij de intake ga ik een vragenlijst af, waarbij ik verwacht dat er eerlijk antwoord wordt gegeven om de mogelijke contra-indicaties uit te sluiten, en inzicht te krijgen op de gezondheidstoestand.

Deze gegevens worden met vertrouwen en geheimhouding bewaard en met discretie behandeld.

 

No show?

Bij verhindering kan de gemaakte afspraak uiterlijk 24 uur van te voren kosteloos worden geannuleerd.

Bij het niet tijdig afmelden, ben ik genoodzaakt om deze gereserveerde tijd volledig in rekening te brengen.