• Voor verzending hergebruik ik de verpakkingsmaterialen, dit voor een beter milieu
  • Gratis ophalen in Almere? Dat kan!
  • Sieraden altijd uniek en handgemaakt
  • Wij hebben nu een fysieke locatie in Almere om te shoppen: GemsHolistic Markerkant 1201-06
  • RaïdaCreation wordt GemsHolistic
Home » RaïdaBlogCreation » Wat doet de herfst eigenlijk met je?

Wat doet de herfst eigenlijk met je?

Gepubliceerd op 9 september 2021 om 08:41

Is herfst alleen maar blaadjes van de bomen?

 

Het antwoord is: nee natuurlijk niet!

De herfst is de meest mooie manier om te laten zien dat je eerst dingen moet loslaten om weer wat moois ervoor terug te krijgen en dat er groei plaatsvind. Dus zoals in de seizoenen de herfst staat voor loslaten, en klaarmaken voor de 'winterslaap' en de blaadjes loslaten om meer energie te sparen voor de groei van het nieuwe seizoen.

Staat het in jouw leven in dit seizoen ook voor even minder energie gaan gebruiken, lekker een stapje terug doen, resetten, meer zorg voor jezelf door meer terug te trekken, meer tijd voor jezelf. Er is meer ruimte voor de Yin energie in de herfst.

Het 'cozy' maken van je huisje omdat de dagen korter worden, je meer binnen gaat verblijven de aankomende tijd en het eerder donker wordt, steek je sneller even wat kaarsjes aan om meer warmte en licht te creëren. Zelfs qua voedsel/ drinken stap je vaker over naar iets verwarmends, ipv iets verkoelends, is je dat wel eens opgevallen?

Als je op deze manier gewoon meegaat met het seizoen voel je prettiger.

Verschillende herkenbare verwarmende elementen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Geuren veranderen van fris naar warm: denk maar aan de geur van warme chocomelk, kaneel, zoethout, sinaasappel. Dit zijn geuren die je doen denken aan de herfst
  • Kleuren die warmer zijn, bijvoorbeeld in het modebeeld van zeeblauw en zonnegeel, gaat dit over naar bruin, oranje en groen.
  • Materialen van bamboe, gras, linnen en katoen naar wol, fluweel, hout.
  • Van ijsthee, yoghurt en salades naar warme thee, appeltaart en soep.
  • Kaarsjes en lichtjes aandoen in huis en de verwarmende oliebrandertjes of wierook.

 

Om meer van dit soort verwarmende elementen toe te voegen aan je ritme in september kun je uiteraard op de webshop de mooie zoutsteen, edelsteen of agaat lichtjes in huis halen!

En denk ook eens aan de heerlijke geurstokjes met RaïdaOilCreation, met de geur: CONNECT of COMFORT die warme geurcombinaties met aardende tonen met kaneel sinaasappel bergamot, of sandelhout.

 

Fijne herfst gewenst!


«   »